Mobilite Blog

Gelecek, çevre dostu: Filo yöneticilerinin karbon emisyonunu azaltma sürecine hazırlanmalarına nasıl yardımcı olabiliriz?

Gelecek, çevre dostu: Filo yöneticilerinin karbon emisyonunu azaltma sürecine hazırlanmalarına nasıl yardımcı olabiliriz?

ALD Automotive olarak, filo yöneticilerinin, filo emisyonlarını azaltmaya, düşündüklerinden daha hazır olduklarına inanıyoruz. Amacımız bu süreçte onlara destek olmak. Yaşadığımız yakın tarihli bir örnek bu fikrimizi açıkça destekliyor: 17 ülkede faaliyet gösteren ve filosunda 2.500 adet araç bulunduran bir müşterimiz, 2030 yılına kadar CO2 miktarını %46 oranında azaltmak istiyor. ALD Automotive'in benzersiz bütünsel yaklaşımı ise %74 oranında azaltmalarına yardımcı olacak. Daha da iyisi: tüm bunlara ek olarak toplam filo maliyeti de %1 oranda azalacak.

Herkesin hemfikir olduğu bir konu var ki o da; iklim bizi değişime maruz bırakmadan önce, bizim değişmemiz ve iklimi düzeltmemiz gerekiyor. Bu nedenle şirketler, CO2 salınımlarını azaltmak için hedefler belirlediler; bu nedenle filo yöneticileri ve sürücüler, bu hedeflere katkı sağlıyorlar; ve bu nedenle AB, 2024'ten itibaren büyük şirketlerin emisyonlarını ayrıntılı bir şekilde raporlamalarını gerektiren yeni bir düzenleme olan CSRD'yi uygulamaya koyacak.

Küresel ve bütünsel

Peki CO2 emisyonları gerçekte nasıl azaltılır? Bu soruya, açık ara en geniş coğrafi kapsama alanına sahip olmamız ve bunu mükemmel yerel bilgiyle birleştirmemiz sayesinde benzersiz bir şekilde küresel ve bütünsel bir yanıt veriyoruz. Bu deneyime bağlı olarak Danışmanlık ekiplerimiz, ayrıntılı CO2 modellemesi ve TCO karşılaştırması sunan bir takım uygulamalar geliştirdi. Müşterilerimizin 10'da 9'undan fazlası hizmetimizi tavsiye ediyor. Bunun çok şey ifade ettiğine inanıyoruz. Diğer oyuncularla karşılaştırıldığında, ALD Automotive, somut çözümlerin uygulanması ve takibi ile, uçtan uca bir yaklaşım öneriyor. Filonuzun CO2 azaltma planını net ve etkin hale getiren beş adımlı bir müşteri yolculuğu sunuyoruz:

  1. Tanımlayın. Kurumsal hedeflerinizi ve mobilite ayak izinizin kapsamını belirleyin.
  2. Ölçün. Ana CO2 emisyonlarınızı hesaplayın.
  3. Hedef belirleyin. Mobilite ayak izinizi azaltmak için diğer unsurların yanı sıra çalışanların hazır olma durumuna ve pazarınızın elektrikli araç konusundaki olgunluğuna bağlı olarak ulaşılabilir hedefler belirleyin.
  4. Katılım sağlayın. Paydaşlarınızı ve ekiplerinizi, sürece mümkün olduğunda erken dahil edin.
  5. Harekete geçin. Planınızı uygulayın, sonuçlarını gözlemleyin ve gözlemlerinize göre gereken uyarlamaları yapın.

Geçiş çözümleri

Gözlemlenmesi gereken ilk şey, genel kurumsal hedeflerin filonuzla nasıl bağlantılı olduğudur. Bir temel oluşturduktan sonra, hangi pazarlarda geçişi hızlandırabileceğinizi belirleyebilirsiniz. Elektrifikasyon, karbon salınımını azaltmanın daha hızlı ve daha etkili yollarından biridir ancak tek seçenek değildir. Bu nedenle, kullanıma daha iyi uyum sağlamak için araç seviyelerini düşürmeyi, kilometreyi azaltmayı, rotaları optimize etmeyi, evden çalışmayı ve yanı sıra mobilite bütçeleri, araç paylaşımını veya bisikletlerle alternatif mobilite çözümlerini araştırıyoruz.

Hiçbir önlem çok küçük değildir

Ancak hepsinden önemlisi, hiçbir önlem dikkate alınmayacak kadar küçük değildir. Sürücü davranışları üzerinde çalışmak, emisyonları azaltır, güvenliği artırır ve maliyeti düşürür. Doğru lastik basıncı bir ayrıntı gibi görünebilir, ancak onun da bir etkisi vardır. Peki, tüm araçların her yolculukta bir bagaj dolusu alete ihtiyacı var mı? ALD Automotive’in danışmanları, yerel uzmanlıkları ve küresel bilgileriyle filonuza ilişkin analizlerini, hafif değişikliklerden, ılımlı değişikliklere ve hatta filonun daha etkili bir şekilde yeniden yapılandırılmasına kadar çeşitli senaryolarda uygulanabilir somut kavramlara dönüştürecekler. Ne kadar ileri gitmek istediğiniz, hedeflerinize ulaşmak için ne kadar yatırım yapmak istediğinize bağlıdır. Daha agresif bir senaryo - örneğin, iş yerinde çok sayıda şarj cihazı kurma - daha pahalıya mal olacaktır, ancak zaman içinde dengelenebilir. Daha ılımlı senaryoların genellikle benzer veya daha iyi bir TCO ile sonuçlandığını görmekteyiz.

Ufukta bir değişim görünüyor. Şirketlerin ve filoların; mevzuat baskısı, CO2 raporlaması ve azaltımı gibi iç motivasyonlar nedeniyle dönüşüme uğrayıp uğramaması büyük bir değişim gerektirecektir. Danışmanlık ekibimizin yardımıyla, proaktif bir yaklaşımın, maliyet, verimlilik ve çalışan memnuniyeti açısından ek faydalar sağlaması en muhtemel olasılık ve yaklaşımdır.