Bültenler

21Şub
2023

IFC ve ALD, Gelişmekte Olan Pazarlarda Çevre Dostu Araç Filolarını Yaygınlaştırmak için İş Ortaklığı Yapıyor

IFC ve ALD, Gelişmekte Olan Pazarlarda Çevre Dostu Araç Filolarını Yaygınlaştırmak için İş Ortaklığı Yapıyor

Paris, Fransa, 20 Şubat 2023 - Societe Generale'nin bir iştiraki olan, lider küresel araç kiralama şirketi ALD ve IFC, bugün, gelişmekte olan pazarlarda çevre dostu araçların benimsenmesini ve yaygınlaşmasını hızlandırarak ulaşımda karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik bir iş ortaklığı anlaşması imzalandığını duyurdu.

 

400 milyon ABD Doları tutarındaki  IFC yatırımı, ALD'nin hibrit, şarj edilebilir hibrit elektrikli ve tam elektrikli araçlardan oluşan çevre dostu araç filosunu Türkiye, Meksika, Hindistan, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan olmak üzere yedi ülkede büyütmesine yardımcı olacak. ALD adına Societe Generale tarafından aracılık edilen finansman sayesinde, 2026 yılına kadar hedef ülkelerde karbon emisyonlarını yılda 22.180 ton azaltma potansiyeline sahip 15.000 adet çevre dostu aracın filolara eklenmesi hedefleniyor.

 

Ulaşım, iklim değişikliğine en hızlı katkıda bulunan unsurdur ve hâlihazırda küresel enerjiyle ilgili sera gazı emisyonlarının %23'ünü oluşturmaktadır – bu oranın %17’si yalnızca karayolu taşımacılığından kaynaklanmaktadır – birincil hedef karbon salınımını azaltmaktır. Çevre dostu araçların inovasyonunun ve finansmanının, her yıl dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde ulaşım sektörünün ürettiği milyonlarca ton karbon emisyonunu azaltması planlanmaktadır.

 

IFC Genel Müdürü Makhtar Diop, "Çevre dostu araçların benimsenmesi, gelişmekte olan pazarlarda karbon emisyonlarını azaltılmanın önemli bir parçasıdır." dedi. "Société Générale ve ALD gibi küresel oyuncularla iş ortaklığı yapmak, IFC'nin sürdürülebilir mobilite için finansmanı yaygınlaştırması adına bir fırsattır ve iklim çözümleri için yenilikçi finansman modellerine olan bağlılığımızı yansıtmaktadır."

 

E-mobiliteyi teşvik etmek, IFC'nin düşük karbon ekonomisine küresel geçişi desteklemek için odaklandığı yaklaşımlardan biridir. Bu, IFC'nin çevre dostu araçları desteklemek için yaptığı en büyük tekil yatırımdır.

 

ALD CEO'su Tim Albertsen, "Önde gelen bir küresel sürdürülebilir mobilite sağlayıcısı olarak rolümüz, faaliyet gösterdiğimiz 44 ülkede enerji dönüşümünü gerçekleştirmektir" dedi. "Bu finansal ortaklık, düşük emisyonlu araçların daha az benimsendiği gelişmekte olan ülke pazarlarında, sürdürülebilir mobilite stratejimizi daha da güçlendirecek ve iklim değişikliğiyle küresel ölçekte mücadele etmek için çevre dostu araçlara geçişi hızlandırmamızı sağlayacak."

 

Bu ortaklık ve yatırım, ALD'nin ana stratejisi olan Move 2025'in uygulanmasına yardımcı olmayı ve temelde tam elektrikli araçlara odaklanan çevre dostu araçlar ile müşteri çözümlerinde sürdürülebilir mobiliteyi teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

 

Yatırım, IFC'nin gelişmekte olan pazar ve proje hazırlama çalışmasına dayanmaktadır. Brezilya, Hindistan ve Meksika'ya odaklanan 2021 yılı değerlendirmesi, hedefe yönelik ve uygun bedelli finansmanın, elektrikli araç tedarik zincirinde, gelişmekte olan pazarlardaki büyümenin sağlanmasının anahtarı olduğu sonucuna varmıştır.

Bizi arayın!
444 88 30